Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Byplan Kirkenes[1]
For uttale i perioden: 16. august 2024 - 13. oktober 2024
Planer under arbeid - si din mening!

Se hva som er til høring og gi din uttalelse her ›

Varsel om høring og offentlig ettersyn av forslag til planprogram for Byplan Kirkenes

Sør-Varanger kommune har gjenopptatt arbeidet med en kommunedelplan for Kirkenes by, og forslag til nytt planprogram legges derfor ut på offentlig ettersyn og høring med høringsfrist 13. oktober 2024.

Formålet med planarbeidet er å legge til rette for en helhetlig byutvikling i Kirkenes, i tråd med nasjonale mål og retningslinjer og kommunale føringer. Planområdet omfatter hele byen og Førstevannsområdet.

Byplan Kirkenes (planID 5605-2018001) skal utarbeides som en kommunedelplan etter plan- og bygningslovens §§ 11-1 og 11-12 og § 15 i Forskrift om konsekvensutredninger. Det skal sikre tilstrekkelig medvirkning og stor grad av politisk- og administrativ forankring.

 

Om forslag til planprogram

For planer som kan få vesentlige virkninger for miljø og samfunn, skal det utarbeides eget planprogram, jfr plan- og bygningslovens § 12-9. Planprogrammet skal gjøre rede for formålet med planarbeidet, planprosessen med frister og deltakere, opplegget for medvirkning, spesielt i forhold til grupper som antas å bli særlig berørt, hvilke alternativer som vil bli vurdert og behovet for utredninger.

Mye har endret seg siden det opprinnelige planprogrammet ble vedtatt i 2018, og kommunestyret vedtok derfor i sak 39/2024 å utarbeide nytt planprogram.

Forslag til nytt planprogram ble deretter vedtatt av Utvalg for plan- og samferdsel i sak 61/2024. Her fremgår det blant annet at foreliggende forslag til fortettingsstrategi fra 2021 skal legges til grunn for arbeidet med sentrumsområdet (S1 i den gjeldende arealplan).

Dokumentene til planprogrammet finner dere her:

Forslag til planprogram 2.0

Forslag til fortettingsstrategi (2021)

Det følger av loven at før endelig planprogram kan vedtas, skal forslag til planprogram høres, og vedtatt forslag legges nå ut til offentlig høring og ettersyn fra 16.08.2024 til 13.10.2024

 

Høringsfrist og videre fremdrift  
Innspill og merknader sendes til postmottak@svk.no eller Sør-Varanger kommune, Boks 406, 9915 Kirkenes. Merk sendinga med saksnummer 22/1352. Alternativt kan du levere din uttalelse fra denne siden, bruk da knappen min uttalelse under.  Siste frist for å avgi uttalelse er 13. oktober 2024.


Etter endt høringsperiode blir planprogrammet bearbeidet på bakgrunn av mottatte innspill før kommunestyret vedtar det endelige planprogrammet.

Planprosessen er allerede noe forsinket i forhold til planforslaget, og det får som naturlig konsekvens at noen datoer må endres i det endelige planprogrammet. Intensjonen er likevel fortsatt - med forbehold om innholdet i mottatte innspill og merknader - at kommunestyret kan vedtas Byplan Kirkenes tidlig høsten 2025.


Ta gjerne kontakt  
Dersom dere har spørsmål om planarbeidet kan dere ta kontakt med prosjektkoordinator Stig Ulvang på e-post stul@svk.no. Han kan også nås på telefon 78 97 74 93/975 94 624.

 

Uttale til saken


Uttalen blir synlig nedenfor og registres i kommunens sak- og arkivsystem. Uttalelser som inneholder sjikane og personangrep vil bli slettet.

  • Ifb.pågående restaurering/modernisering av malmklang med tilhørende leiligheter tenker jeg man NU tar muligheten å utvikle hele kvartalet. Kirkenes får sin første bygård!! med leiligheter, butikker, kontorplasser, kafeer etc. Inne i bygården kunne man hadd ett glasstak med uteteater eller konsert arrangementer. Ps gjerne parkeringsanlegg/ boder, felles badstu i underetasje.

    Hilsen Brynjar Isaksen

    2024-08-26 21:14:45
    [Svar]  Link
Ønsker du at din uttale ikke skal vises på denne nettsiden?

Huk av i boksen «Send skjult uttale» og fyll ut skjemaet under